Annons
Vidare till norrteljetidning.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Landin långt ner på Miljöpartiets vallista

 
Val 2014
Visa alla artiklar

Miljöpartiet i Stockholms län har spikat sin valsedel till riksdagen inför valet i höst. Någon representation från Norrtälje lär det knappast bli. Enda lokala namnet, Ingrid Landin, dyker upp först på plats 32 på listan.

Inför valet 2010 låg Bridget Wedberg från Norrtälje betydligt högre upp på länets valsedel. Hon var 14:e namn på listan men ändå långt från en riksdagsplats. Under nuvarande mandatperiod har Miljöpartiet tre mandat i Stockholms län.

Vallistan inför 2014 har tagits fram genom provval och nomineringsarbete. Språkröret Gustav Fridolin står som första namn. Han är i dag invald i riksdagen från Skåne läns norra och östra valkrets, men får nu plats på Stockholms läns vallista då han flyttat till Sundbyberg.

Nummer två och tre på listan är Annika Hirvonen respektive EU-parlamentarikern Carl Schlyter, som lämnar EU och Bryssel på grund av partiets rotationsprincip.