Annons
Vidare till norrteljetidning.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Landet med bästa hotellen

Var finns världens bästa hotell? Efter mer än 82 miljoner
recensioner har man utsett en klassisk italiensk pärla till det
bästa alternativet.

Amalfikusten har redan allt. Och nu har Sorrento dessutom utsetts till den stad i världen som har bäst hotell. Det är Trivago som har sammanställt mer än 82 miljoner recensioner från över 200 bokningssidor, bland annat expedia.com, booking.com och hotels.com. Urvalet har begränsats till destinationer med fler än 130 hotell och mer än 60 recensioner per hotell. Sorrento har det allra högsta betyget, med 84,71 procent belåtna resenärer. På andra plats hamnar tyska Dresden, där 84,13 procent har varit nöjda. Därefter följer Gdansk med 84,01 procent, Dubrovnik med 83,71 procent och Siem Reap med 83,35 procent.

Högt upp listas också Krakow, Budapest, Chicago och Warsawa.

Stockholm på listan

Italien ligger bra till även sett till hela listan, där över hundra hotell rankas. Verona kommer på fjortonde plats, Venedig på 21:a plats och Florens på 26:e plats. Även Östeuropa har flera städer i topp. Nästan hälften av de tjugo mest uppskattade hotellstäderna ligger i Östeuropa. Mest välrepresenterat är annars USA, som har 16 procent av listans alla destinationer. Chicago, Washington DC och New Orleans är de bäst rankade.

Sverige då? Stockholm är den enda nordiska stad som kvalar in, med betyget 80,19 procent.

Hotellstäderna i botten är populära bland turister - London och Paris hamnar till exempel på 96:e respektive 92:a plats. Nice, Rio de janeiro ocn Dehli är andra städer längst ned på listan.