Annons
Vidare till norrteljetidning.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Lågprisvaruhus öppnar i Rimbo

700 kvadratmeter butik öppnar i oktober. 

Rimbo får ett lågprisvaruhus. I oktober öppnar Billigt bra, en butik på nära 700 kvadratmeter med entré ut mot busstorget.  Butiken slår upp portarna i de lokaler som stått tomma sedan Husläkarna flyttade ut från centrum i april förra året.

Lars-Erik Karlsson står bakom satsningen. Han utlovar ett brett sortiment, cirka 6 000 artiklar inom hem och fritid, konfektion, fritid, verktyg och teknik.

– Det blir något för hela familjen och en hel del klippvaror, säger Karlsson.

Han bor utanför Rimbo och tycker att orten saknar den här typen av butik.

– Upptagningsområdet är stort. Rimbo ligger bra till med närheten till Arlanda, Uppsala, Stockholm och Norrtälje.

Lågprisvaruhus är inget nytt för Lars-Erik Karlsson. Han har en mångårig bakgrund inom handeln och har bland annat varit regionchef och varuhuschef på Överskottsbolaget, ÖoB.

Centrumfastigheter i Norrtälje AB äger fastigheten Krögaren, där den nya butiken öppnar i bottenplanet. Enligt hyresvärdens vd Magnus Fagerström var det en uttalad målsättning att fylla på med handel.

– Fler butiker behövs för att skapa liv i centrum, säger han.

Centrumfastigheter köpte Krögaren år 2010 med målet att blåsa liv i badverksamheten. Badet nyöppnade samma år och lokalerna som tidigare rymde hotell har byggts om till äldreboende.