Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Lagledarna tror på Elit Vetlanda

Rospiggarna bottentippade på upptaktsträffen.

Annons

Lagledare från alla elitserieklubbar, sportchefer och journalister samlades under en upptaktsträff på Friends Arena i går. Svemo och Elitspeedway Sverige stod för inbjudan och på agendan stod säsongen 2014. Mikael Teurnberg från Rospiggarna var först upp på podiet. Lagledaren berättade om Rospiggarnas resan tillbaka till elitserien och om det växande intresset för klubben.

– Det är ett väldigt bra tryck kring Rospiggarna och snart är vi uppe i nivåerna från 90-talet och början på 2000-talet. Sedan måste vi leva upp till det också, och jag är väldigt nöjd med vårt lag.

Teurnberg utsåg Mads Korneliussen till den förare som kan överraska mest i laget den här säsongen. På frågan om en preliminär startsjua konstaterade Teurnberg.

– Då får jag säga Jonsson, Walasek, Davidsson, Harris, Lahti, Nilsson och Korneliussen.

Målsättningen för Rospiggarna är att nå slutspel. Däremot tror få av lagledarna i elitserien på nykomlingen. På frågan vilka två lag som missar race-off fick Smederna och Rospiggarna flest röster i den lagledarenkät som presenterades.

Favorit till SM-guldet är Elit Vetlanda som fick sex av lagledarnas tips (lagledarna fick ej rösta på egna laget). Indianerna fick två röster, en från Elit Vetlandas lagledare Fredrik Staaf och en från Peter Jansson i Vargarna.

Mästarna Piraterna, med stjärnor som Darcy Ward, Greg Hancock och Chris Holder, lär dock vilja blanda sig in i leken.

– Vi brukar inte bli tippade så det var ingen överraskning. Vår målsättning är givetvis att försvara SM-guld, det finns inget annat, sa Stefan Andersson i Piraterna.

Elit Vetlanda, med Jaroslaw Hampel, Tai Woffinden och Emil Sajfutdinov, ville tona ner förväntningarna på laget som guldfavoriter.

– Mycket kan hända på vägen. Vi vill i första hand ta oss till slutspel. Väl där så kommer vi sätta en ny målsättning, sa Vetlandas Bo Wirebrand.

Under träffen presenterade Svemos Jon Lindberg nya regler för säsongen:

* Reserverna måste köra i minst 3 heat och kan bara ersättas en gång per match.

* ”Riders Replacement” får utnyttjas även för gästförare

* Förare på gästkontrakt får ha ett snitt på maximalt 1,275.

Till årets säsong har Svemo också höjt taksnittet till 10.250 och golvsnittet till 8.500. Det kommer finnas ett transferfönster, öppet 16-22 juni. Tisdagen den 6 maj drar elitserien i gång och en sak kunde säkert samtliga deltagare på upptaktsträffen vara överens om:

Det är en härlig och spännande speedwaysäsong som står för dörren.