Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

"Läget ser betydligt bättre ut"

Räddningstjänsten börjar få kontroll över storbranden i Västmanland. Räddningschefen i Norrtälje Lars Anderman och två brandmän från Norrtälje är på plats. På onsdagskvällen ansluter ytterligare sex brandmän.

Annons

Branden väster om Sala har härjat sedan i torsdags och det var först under tisdagen som de 150 brandmännen kunde börja fokusera på att faktiskt släcka branden och inte bara försöka att förhindra dess spridning.

- Läget ser betydligt bättre ut nu men det är väderberoende. Men vi säger inte att vi har kontroll än, säger Lars Anderman, räddningschef vid räddningstjänsten i Norrtälje som under onsdagen är på plats vid staben i Västmanland.

Under onsdagen kommer han arbeta som stöd åt räddningsledaren Lars-Göran Uddholm.

Ytterligare två brandmän från Norrtälje kommun deltar i räddningsarbetet under onsdagen. På onsdagskvällen ansluter sex brandmän med en tankbil och ett släckningsfordon från Norrtälje för att arbeta med släckningsarbetet under natten mot torsdag.

De två Rimboborna Tom Bengtsson och Mattias Karlsson som under tisdagen transporterade vatten under tisdagen kom hem till i Roslagen sent på natten mot onsdag.

Brandområdet är cirka en gånger en och en halv mil stort. Sex orter, 500 djur och över 1 000 personer har evakuerats. En 30-årig man har avlidit i branden.

Allmänheten har visat stort engagemang och på sociala medier har flera grupper bildats där människor erbjuder stöd och hjälp till de som tvingas överge sina hem. Och många rospiggar erbjuder plats för djur och husrum för de nödställda.