Annons
Vidare till norrteljetidning.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Lägenheter i Gräddö lockar med restaurang

Försäljningen av nya bostäder i Gräddö startar. Ideella föreningen Rådmansö seniorboende bygger 41 lägenheter och ett gemensamhetshus med restaurang och träningsutrymmen.

Föreningen har skissat på planerna i tre år. Nu ska de bli verklighet med hjälp av byggherren Rådmansö Fastighets AB.

– Vi tror att behovet av bostäder för 55-plussare är stort i området. Många äldre har fritidshus på Rådmansö och vill bo här året om, säger Claes-Håkan Jansson på Rådmansö Fastighets.

Gräddhyllan, som blivande bostadsrättsföreningen ska heta, får 27 tvåor och 14 treor, samtliga i markplan. Insatserna pendlar mellan 1,8 och 2,4 miljoner kronor och månadsavgifterna blir i spannet 3 000-3 900 kronor. Lägenheterna byggs runt en samlingsbyggnad på 480 kvadratmeter. Den ska rymma krog, gym, pool, bastu, hobbyrum och vårdrum.

Förhoppningen är även att bostadsköparna ska få båtplats i Gräddö hamn, 400 meter från lägenheterna.

– För att locka folk att bo i seniorlägenheter på landet måste vi erbjuda något mer, säger Claes-Håkan Jansson.

Försäljningen inleds på lördag klockan 15 i församlingshemmet vid Rådmansö kyrka. Då visas även ritningar och kostnadskalkyler.

Rådmansö Fastighets AB behöver sälja 80 procent av bostäderna före sommaren för att genomföra projektet.

– Vi hoppas på inflyttning sommaren 2016, säger Jansson.