Annons
Vidare till norrteljetidning.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Läck välkomnar konkurrensen

I fjol Roberto Luongo, i år Ryan Miller. Stjärnmålvakterna avlöser varandra i Eddie Läcks Vancouver Canucks. Konkurrensen till trots hoppas Norrtäljekillen på mycket speltid och ser fram emot sin andra NHL-säsong.

Konkurrensen om målvaktsposten i Vancouver Canucks hårdnade rejält för Eddie Läck när klubben värvade den amerikanske OS-spelaren Ryan Miller i början av juli. Återigen får Norrtäljekillen finna sig i att tävla med en stjärnmålvakt, men han hade heller inte räknat med något annat.

– Det var väntat att klubben skulle plocka in en äldre målvakt, men jag ser det bara som något positivt att kunna lära mig av honom. Jag har pratat med Jhonas Enroth som spelade med Miller i Buffalo och han hade bara bra saker att säga om honom. Det verkar vara en riktigt juste kille.

Läck är hemma i Sverige över sommaren och förbereder sig för sin andra NHL-säsong. I måndags träffade han sin nye tränare Willie Desjardins i Stockholm och han fick ett bra intryck.

– En trevlig person. Vi hade ett givande samtal och allt känns riktigt bra. Miller har ett treårskontrakt och planen är att jag ska vara redo att ta över efter det, säger Läck, men tillägger att det kan gå fortare än så.

– Jag ska se till att komma väl förberedd till träningscampen i september. Då kan allt hända, det spelar inte så stor roll vad det står på tröjan. Mitt mål är att få spela så mycket som möjligt i år.