Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Läck öppnar för spel i VM

Norrtäljemålvakten: Skulle jag bli tillfrågad tackar jag självklart ja.

Annons

Vancouver har haft en tung säsong. Det tidigare så stabila topplaget i NHL:s västra konferens har inte stått att känna igen. På 77 matcher har laget enbart vunnit 34.

I nuläget är Vancouver sex poäng från slutspel när fem matcher återstår och mycket ska till om det blir slutspel för Eddie Läck.

Vancouver har häng på de två ”wildcard”-platserna i västra konferensen som ger en slutspelsplats, men måste sannolikt vinna sina fem återstående matcher samtidigt som en rad andra resultat måste gå lagets väg.

– Vi har varit alldeles för ojämna som lag den här säsongen. Jag vill inte skylla på skador men vi har haft skador på nyckelspelare hela säsongen. Det är mycket som hänt i laget. ”Torts” (tränaren John Tortorella) har varit avstängd. Det hjälpte ju inte till direkt, säger Eddie Läck.

– Men i slutändan så har vi inte vunnit tillräckligt mycket. Vi har tappat för många ledningar i slutet av matcherna.

I början av mars trejdade Vancouver bort förstemålvakten Roberto Luongo till Florida.  Sedan dess har Läck stått 17 raka matcher.

– Det har varit kul att spela mycket. I det stora hela är jag ganska nöjd även om spelet gått lite upp och ner.

– Det har varit svårt att spela i flera av matcherna. Det känns som om vi släppt till fler målchanser än tidigare och släppt in fler mål. Nu gäller det för mig att göra de där avgörande räddningarna i matcherna som återstår.

Härnäst för Vancouver väntar topplaget Los Angeles hemma på söndag morgon svensk tid. Därefter ytterligare två topplag på hemmaplan (Anaheim och Colorado) innan laget möter västra konferensens sämsta lag, Edmonton, på bortaplan. Vancouver avslutar sedan hemma mot Calgary, ett lag som redan missat slutspel.

– Det är bra att vi har fyra hemmamatcher kvar, samtidigt har vi förlorat två i rad hemma nu. Vi kommer kriga på i varje match som återstår, sedan får vi se hur långt det räcker. Vi behöver ju hjälp av andra lag.

Skulle Vancouver missa slutspel blir Läck tillgänglig för hockey-VM i Vitryssland i maj.

Norrtäljemålvakten har hittills i karriären spelat fem landskamper för svenska J18- och J20-landslaget. Då hade han Tre Kronors nuvarande förbundskapten Pär Mårts som tränare i J20-landslaget.

– Jag har inte haft någon kontakt med Mårts och inte riktigt funderat på hockey-VM än. Men det har alltid varit en dröm att få representera Tre Kronor. Skulle jag bli tillfrågad tackar jag självklart ja.

Fotnot: torsdagsnattens resultat i NHL var inte inräknade när texten skrevs.