Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Kyrkexpedition flyttar till Bergshamra

Svenska kyrkan har köpt Rosenlundskyrkan i Bergshamra. Idag flyttas pastorsexpeditionen i pastoratet över till Rosenlundskyrkan. – Här blir det lätt för folk att bara ”trilla in”, säger Anders Elvin.

Annons

EFS-kyrkan i Bergshamra, Rosenlundskyrkan, sålde i januari fastigheten till svenska kyrkans pastorat i Länna, Blidö och Riala. Svenska kyrkan och EFS-församlingen har i många år haft ett samarbete, och nu blir det mer av det. Kyrkan flyttar sin expedition från Länna prästgård till Rosenlundskyrkan. Idag är det premiäröppning.

Läget mitt i byn kommer betyda mycket, säger kyrkoherden Anders Elvin.

– Vi går från ett läge mitt i skogen till mitt i byn. Vi ser potentialen här. Här finns läkarstationen bland annat. Vi har varit lite oåtkomliga tidigare, säger han.

– Nu blir det lättare för folk som har ärenden till expeditionen, säger Elvin.

Det finns stora planer för pastoratet i framtiden.

– Vi har planer på att bygga ett stort kyrkorum, där man kan fika eller bara träffas. Kanske kan vi anordna drop-in-bröllop. Eller varför inte drop-in-dop?

Planer finns på att anställa en diakon på halvtid. EFS-församlingen kommer finnas kvar i lokalerna och ha sina gudstjänster där.