Annons
Vidare till norrteljetidning.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Kyrkan vägleder äldre in i IT-tekniken

Inom Häverö-Edebo-Singö församling står många äldre i kö för att få Ipad-utbildning.

Elva vuxna över 65 år sitter runt bordet i ett rum vid kyrkans församlingsgård i Hallstavik. Det är dags för IT-kurs och att lära sig ”paddan”. Ett samarbete mellan kyrkan och Kommunen. Kyrkans informatör Ulrika Södrén säger att det finns en kö av äldre som vill lära sig ipad-tekniken.

– De äldre känner att dom vill hänga med i tekniken, säger hon.

Läraren Kerstin Stambert arbetar inom kommunen med teknikprojekt för äldre. Hon har utbildat ett 50-tal äldre över 65 år det senaste året.

– Det går inte för de äldre att låta bli att använda dator eller Ipad i dag. Ser de ett matlagningsprogram på tv till exempel så hänvisas till en adress på nätet för att se recepten, säger Kerstin Stambert.

Enligt henne går många äldre över från dator till Ipad då den är lättare att hantera. Deltagaren Lisbeth Mattsson tycker det är riktigt roligt att lära sig ”paddan”.

– Det är mycket att lära, men enklare än en dator, säger Lisbeth Mattsson som nu på allvar funderar på att övergå till en ”padda”.

Den 5 november startar en kurs i Herräng.