Annons
Vidare till norrteljetidning.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Kylan ger reserusch

Det ostadiga vädret i midsommar har fått fler svenskar att boka en resa till varmare breddgrader. Och i år kan det vara svårare att fynda i sista minuten.

Vädret under midsommarhelgen brukar vara avgörande för charterbolagens försäljning. Redan när prognoserna skvallrade om kallt väder veckan innan midsommar började bokningarna att trilla in, rapporterade Apollo, som såg en tioprocentig ökning jämfört med förra året.

- Regn i midsommar ger reserusning. Den gamla sanningen gäller fortfarande, säger Kajsa Moström, företagets informationsansvarig.

Efter högtiden står det klart att Fritidsresors bokningar har stigit med 20 procent jämfört med förra årets midsommarhelg. Ving har sålt 25 procent fler resor.

- Det har varit rusning på webben och likaså på telefonerna i helgen. Så för den som vill komma iväg under högsäsong gäller det att boka snabbt, säger informationschefen Magdalena Öhrn.

Svårt att fynda

Charterföretagen rapporterar också att det finns färre charterresor att fynda i sista sekund i sommar.

-Det är med sista-minuten-resor som med jordgubbar - ihållande regn och kyla gör dem både färre och dyrare, säger Mathias Bergendahl på Fritidsresor.

Mallorca, Turkiet och Grekland är några av de mest populära destinationerna. Det är också dit det är lättast att hitta charterresor i sommar.

Åtta av tio resor är nu bokade hos både Ving och Fritidsresor.