Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Kvinnors restid ökar mest

Skillnaden mellan män och kvinnors pendlande i Stockholms län minskar.

Annons

Länsstyrelsen i Stockholm har publicerat en pendlingsrapport där man konstaterar att ungefär hälften av männen och 46 procent av kvinnorna i länet pendlar till en annan kommun, i eller utanför länet, för att jobba eller studera.

– Vi ser att skillnaderna mellan män och kvinnor är på väg att försvinna när det gäller antalet pendlare och hur långt de reser. Däremot ser vi tydliga och växande skillnader i färdsätt, där män ökar sin andel bilresor medan kvinnor reser allt mer kollektivt, säger Kjell Haglund, analyschef på Länsstyrelsen i ett pressmeddelande.

Danderyd är den kommun i Stockholms län där skillnaderna mellan män och kvinnor är minst vad gäller längd på resorna och antalet pendlare. Norrtälje kommun följer trenden i att män i genomsnitt pendlar längre och mer, men att skillnaden könen emellan inte är så stor och relativt oförändrad de senaste åren.