Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Kvinna slogs blodig vid ratten

Vid två tillfällen slog en man en kvinna medan hon körde bil. Efter slagen tvingades hon att fortsätta köra. Nu har den 38-årige mannen fått sin dom.

Annons

Händelserna uppdagades i mitten av juli när polis larmades till en matbutik där kvinnan uppgav att hennes 38-årige ”nära vän” tvingat henne att tigga utanför butiken.

Kvinnan, som var i 40-årsåldern, var svullen i ansiktet och togs till sjukhus och den 38-årige mannen greps senare samma dag.

Kvinnan berättade sedan för polisen om flera fall av både psykiskt och fysiskt våld sedan hon börjat umgås med mannen i början av året. Två händelser stack ut.

I början av juli satt de i en bil. Kvinnan körde och mannen satt bredvid och uppträdde hotfullt. Plötsligt slog han henne och hon började blöda från tinningen. Kvinnan uppger att hon ville stanna men att mannen bara svarade att hon skulle torka av sig blodet och köra vidare.

Två dagar senare satt de i bilen igen. Mannen var arg och slog henne igen. Slaget fick kvinnan att tappa både glasögonen och kontrollen över bilen. Hon blev groggy och fick svårt att se samtidigt som mannen blev förbannad över att hon hamnade i mötande körfält. Även denna gång tvingade han henne att köra vidare.

Nu har 38-åringen dömts vid Norrtälje tingsrätt till fyra månaders fängelse för två fall av misshandel. Han ska även betala 14 400 kronor i skadestånd till kvinnan. Mannen nekar till alla anklagelser.