Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Kvinna ihjälkörd på trottoar i Norrtälje

Den äldre kvinna som blev påkörd på Stockholmsvägen på tisdagen avled.

Annons

Strax efter klockan tio på tisdagsförmiddagen inträffade en trafikolycka vid Gustavslund på Stockholmsvägen i Norrtälje. En bil kom i backen norrifrån och sladdade sedan över på fel sida, in i en trafikljusstolpe och sedan upp på trottoaren, där kvinnan befann sig.

Hon fördes med ambulans till Norrtälje sjukhus. Ambulanspersonalen påbörjade hjärt- och lungräddning redan på olycksplatsen, men kvinnans liv gick inte att rädda.

De tre ungdomar som färdades i bilen togs in till polisförhör. Den 18-årige man som körde bilen har i förhör sagt att det inte gick så fort och att han fick sladd först vid olycksplatsen.

- Han är i chock. Han är delgiven misstanke om vårdslöshet i trafik och vållande till annans död. Nu väntar vi på att han ska få en offentlig försvarare utsedd, säger Claes Lundström vid trafikpolisen.