Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Kvinna åtalas för vänskapsterror

När vännerna ville avbryta kontakten började hon i stället att ringa och sms:a dygnet runt. Nu åtalas den unga kvinnan för flera veckors vänskapsterror.

Annons

I början av året fick Norrtäljepolisen in flera anmälningar om en kvinna i 25-årsåldern som bedrev en slags ovälkommen vänskapsterror. Var och en av anmälarna beskrev kvinnan som en stalker, en person som upprepat förföljer andra.

Kvinnan ska under hösten ha gjort flera nya bekantskaper både på jobbet och i nöjeslivet. Men efter att de nyfunna vännerna godkänt henne som vän på Facebook ska hennes iver att umgås i stället blivit en plåga.

– Hon är manisk och kan inte släppa folk, säger en av målsägarna i förhör.

När de har försökt att avsluta vänskapsrelationen har de i stället fått mängder av sms och telefonsamtal från kvinnan dygnet runt i flera veckors tid. Hon ska även ha kontaktat sina ex-vänners arbetsplatser, anhöriga och partners i syfte att misskreditera dem genom att sprida falska rykten om dem.

Kvinnan åtalas nu för ofredande mot sju personer och ett fall av sexuellt ofredande. Åklagaren beskriver hennes agerande som hänsynslöst.

Kvinnan tycker inte att hon har agerat brottsligt men medger att hon har ringt flera av samtalen då hon varit arg och ville få en förklaring till varför ex-vännerna inte längre ville umgås med henne.