Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Vilka kulturfrågor är viktigast inför valet? Ställ dina frågor till politikerna

Annons
Nu öppnar vi vår tjänst #kandulova, där du kan gå in och ställa frågor till politikerna inför valet. Vilken kulturfråga vill du ta upp?

Ett kulturhus i hamnen, mer pengar till barnkultur, utställningar i gevärsfaktoriet eller något helt annat?

Vilken kulturfråga är viktigast för dig? Vad vill du ha svar på?

I dag, den 9 juli, öppnar vi vår digitala tjänst #kandulova, som blir basen i vår valjournalistik.

I #kandulova kan du ställa frågor till våra lokala politiker, med inledningsfrasen "Kan du lova", till exempel "Kan du lova att det blir ett kulturhus i hamnen?"

Politikerna går sedan in och svarar på respektive frågor. På så sätt blir det tydligt för medborgarna vad de olika partierna vill. Och vilka politiker som väljer att inte svara.

Efter valet började löftet luckras upp

Minns ni för resten vallöftena från 2014? Då var debatten om gamla konsthallen/brandstationen i full gång, sedan en grupp kulturarbetare med bland andra Kullsta friluftsteater och danskompaniet Mariposa lagt fram ett förslag om att göra om byggnaden till kulturscen.

Förslaget möttes av positiva tongångar och de tre partier som ingår i samverkansstyret (socialdemokraterna, centerpartiet och miljöpartiet) lovade att gamla konsthallen skulle bli kulturhus.

Efter valet började löftet luckras upp. Det talades om ekonomi och finansiering, medan frågan bollades fram och tillbaka i kommunen. Det skulle bli något publikt, men det måste också bära sig ekonomiskt, hette det, medan tiden gick.

Sen gick det som det gick. Det blev inget kulturhus, det blev en Harrys-krog, med uteservering mot ån. Trevligt, i och för sig, men en bra bit ifrån vad som lovades före valet.

Så kan det gå med vallöften.

Nu väntar ett nytt val, med nya frågor som engagerar. Hur blir det egentligen med gevärsfaktoriet? Hur kommer den nya kulturscenen i Rimbo att se ut när den blir klar? Och hur är det med det planerade konstverket "Solsnäckan", som väckt debatt sedan det presenterades i april?

Nu väntar ett nytt val, med nya frågor som engagerar

Mittmedia lanserade tjänsten #kandulova under valet 2014. Den fick starkt genomslag med mängder av frågor till de lokala politikerna.

Nu ingår Norrtelje Tidning i Mittmedia och får också del av plattformen #kandulova. Så passa på att kräva svar av politikerna. Vi på redaktionen kommer att skriva om de frågor som engagerar våra läsare och kräva svar av politikerna, så att det blir tydligt var de olika partierna står.

Vilken är din fråga?

Gå in på norrteljetidning.se/kandulova och kräv svar.

Läs mer: Här skriver NT:s ansvarige utgivare Daniel Nordström om #kandulova

Annons