Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Vampyrer och Chaplin på filmstudion i höst

Svenskt, franskt och en Chaplinklassiker.
Sju filmer står på filmstudions program i höst.

Annons

Ur

Den svenska filmen "Belleville Baby" inleder höstsäsongen på Norrtälje filmstudio.

I filmen, som fick en guldbagge för bästa dokumentär 2014, berättar Mia Engberg om en ungdomskärlek som försvann och kom tillbaka. En berättelse om kärlek och minnen, som visas den 11 september.

Den 25 september står den amerikanska filmen "Captain Fantastic" på programmet. Matt Ross film från 2016 skildrar Ben Cash, som lever isolerat i vildmarken tillsammans med sina sex barn.

Ett sorgebud får honom att återvända till civlisationen och krockar uppstår, naturligtvis.

Viggo Mortensen spelar pappan i

Klaus Harös "Fäktaren" bygger på en sann historia. Filmen kretsar kring estniske Endel Nelis som flyr ut på landet för att undkomma den sovjetiska säkerhetspolisen och börjar arbeta som instruktör i fäktning. Visas den 9 oktober.

Vampyrer står i centrum för "What we do in the shadows", som visas den 23 oktober. Clement Waitikis komedi kretsar kring fyra vampyrer som delar lägenhet i Wellington. Varje natt ger de sig ut på jakt efter nya mänskliga byten i staden. Ett tilltänkt offer blir i stället inbjuden att bli vampyr och förvecklingar uppstår.

Den estniske komikern Märt Avandi spelar fäktaren Endel Nelis i Klaus Härös nya film

"Den blå filmen" är första delen i Krzysztof Kieslowskis trilogi "Trikoloren", där "Den vita filmen" och "Den röda filmen" också ingår.

Filmen handlar om Julie, spelad av Juliette Binoche, som förlorar både make och barn i en trafikolycka. Hon drar sig undan, men blir kontaktad av Olivier, som vill fullborda makens oavslutade kompositioner. Filmen visas den 6 november.

Fem systrar står i centrum för säsongens näst sista film, som visas den 20 november. Deniz Gamze Ergüvens "Mustang" från 2015 utspelar sig i en turkisk by, där de fem systrarna kämpar för att frigöra sig från konservativa krav och patriarkala strukturer.

Sist ut är en av filmvärldens klassiker: Charlie Chaplins "Moderna tider" , där Chaplin brottas med arbetet vid det löpande bandet. Komedin från 1936, brukar räknas som en av de sista stumfilmerna. Den 4 december visad den på filmstudion.

Samtliga filmer visas på bio Royal i Norrtälje, med start kl 18.30.

Mer läsning

Annons