Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Prisad jazzvokalist kommer till Rådmansö kyrka

Soloaktuella Alexander Lövmark blev i somras förste svensk att vinna sångtävlingen "Shure Montreux Jazz Voice Competition" i Schweiz. Nu ger han sig ut på turné och premiärkonserten hålls i Rådmansö kyrka den 5 februari.

Annons
Alexander Lövmark fastnade tidigt för jazzen och nu är han aktuell med debut soloalbumet

Att säga att Alexander Lövmark föddes till musiker är egentligen ingen överdrift. Med föräldrar som både trummar och sjunger var det på sätt och vis redan skrivet i stjärnorna.

– Jag har hållit på med musik så länge jag kan komma ihåg. Jag har det i blodet lite, säger debutaktuella jazzsångaren Alexander Lövmark.

I januari i år släppte han sitt första soloalbum Perfect storm och nu är målet att ge musiken liv på scenen också. Först ut bland spelningarna är Rådmansö kyrka.

– Nu har jag gjort musiken på skiva och nu vill jag ge den en livekostym och ta fram det som man kan erbjuda live, säger han.

När Alexander Lövmark vann sångtävlingen i Schweiz kunde han knappt tro att det var sant.– Det var helt otroligt. Jag blev så betagen så tvåan och trean fick påminna mig att le, säger han.  Foto: Kitty Lingmerth

Dock är det inte första gången Alexander Lövmark uppträder framför publik. Exempelvis tog han förra året över scenen när han kammade hem första priset i tävlingen Shure Montreux Jazz Voice Competition i Schweiz.

Konserten äger rum på måndag den 5 februari kl. 19 i Rådmansö kyrka och med sig har Alexander Lövmark bandmedlemmarna Viktor Skokic, bas, Simon Westman, piano, och Chris Montgomery på trummor.

Mer läsning

Annons