Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Kulturfestival i Sättralund 

Marie Bergman, estradpoesi och säckpipa.
Och Idol-Linni.
När Sättralundsfesten anordnas för fjärde gången är programmet bredare än någonsin.

Annons
Linni Barresjö och Siv Rohlin är redo för Sättralundsfesten.

Det började som en tillställning för att det skulle hända något i byn. Fyra år senare är Sättralundsfesten ett etablerat evenemang med drygt 220 besökare.

– Det roligaste är att se att barn såväl som gamla kommer hit. Det blir en samlingsplats för alla och det är därför som vi börjar en och en halv timma innan programmet. Man ska kunna mötas och prata, säger arrangören Siv Fohlin från Sättralunds kulturförening.

Hon är själv sommarboende i Sättralund och tog initiativet till att skapa festen. I år kan hon presentera ett program, uppdelat på två akter, som innehåller det mesta.

Countrybandet Nicole and the miserable fools får trängas på scenen med artisten Marie Bergman och Linni Barresjö som deltog i Idol i fjol.

Lägg till säckpipeblåsare, estradpoesi och ett konstnärligt musikprojekt och det är ändå inte allt som händer under kvällen.

– Det ska bli roligt att uppträda. Jag kommer att köra en hel del eget material och What are words, säger Linni Barresjö.

Hon avslöjar också att hon kommer att göra en alternativ version av en Whitesnake-låte.

– Det är en häftig lokal att spela i, akustiken kan bli bra. Kanske borde jag sitta på en höbal, säger hon och skrattar.

– Ja det går nog att ordna, under förutsättning att ingen har hösnuva, säger Siv Fohlin.

För Sättralundsfesten äger nämligen till stor del rum i en stor lada mitt i byn. I år bygger man dessutom upp en scen. Framför den står ett hundratal stolar i olika stilar uppställda.

– Tanken var från början att de skulle representera att alla gäster är olika. Vissa stolar var lite finare och vissa var lite vanligare, men det är inget problem. Alla är välkomna, säger Siv Fohlin.

Stolarna får senare på kvällen ställas åt sidan när det är dags för dans fram på småtimmarna. När bandet inte orkar mer tar en DJ över.

– Det blir en häftig stämning, inte minst eftersom inramningen är rustik och lantlig, säger Siv Fohlin.

Bak i ladan kommer det i år att visas konst från två konstnärer, Hedvig Bergman och Solveig Danell.

– Vi jobbar mer och mer för att Sättralundfesten ska bli en samlingsplats för kultur. Artister som varit här tidigare har frågat om de får komma tillbaka så vi har fått ett bra rykte, inte minst eftersom publiken brukar vara så entusiastisk och fokuserade på det som händer, säger Siv Fohlin.

0
0
Annons