Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Kända artister på Sättralundsfesten

Tomas Andersson Wij är årets affischnamn på Sättralundsfesten. Dessutom blir det Erato, indiepop och mycket annat.

Annons
Tomas Andersson Wij spelar på lördagens Sättralundsfest.

Varje sommar förvandlas Siv Fohlins loge i Sättralund till kulturarena under en kväll. På lördag är det dags igen. Då släpper hon loss ett blandat program på den lilla scenen.

– Det ska vara lite crazy, säger hon.

I år är Tomas Andersson Wij det stora affischnamnet. Singer/songwriter eller rockpoet, det är svårt att sätta en etikett på hans musik. Nu kommer han till Sättralund, där han framträder ensam på scenen.

– Han är bra på att prata med publiken. Hans texter är ju ganska allvarliga, men han har lite roliga mellansnack, det blir både roligt och allvar, säger Siv Fohlin.

Det är sjunde året i rad som hon ordnar kulturfest i logen, där hon radar upp stolar en uppsjö av stilar och färger. Det känns lite symptomatiskt för en festival som har täckt in allt från pop och visor till burlesk och bollywood.

– Det är kul att blanda. Vi vill inte bara ge folk det folk vill ha utan också det folk inte visste att de ville ha. Det är kul med lite underground, säger Siv Fohlin.

Årets program har också stor bredd. Förutom Tomas Andersson Wij kommer trion Erato, mest känd för sin version av Robyns Call your girlfriend, där de sjöng i stämmor och spelade på kesoburkar.

– Jag tyckte att de var roliga och frågade om de ville komma. De gör egna låtar och sjunger stämsång, det är lite åt pophållet, säger Siv Fohlin.

Ett annat inslag är det unga indiepopbandet En drös poeter, som kommer från Stockholm.

– De går fortfarande på Södra Latin, men har redan varit ute och spelat en hel del. De sjunger rätt mycket om Stockholmsmiljöer och har med lite annorlunda instrument, som cello.

Dansaren Fredrik ”Milan” Quinones har bland annat framträtt vid Melodifestivalen i Wien under Conchita Würsts uppträdande. Nu kommer han till logen i Sättralund och dansar voguing. En dansform som Siv Fohlin beskriver som en typ av streetdance med rötter i New York.

– Dansarna rör sig lite som modeller, man har löst upp könsrollerna, de är inte så stereotypa, förklarar hon.

Dessutom blir det visning av den norska artisten Carmen Villains nya musikvideo, disco till dj Lasse Wimmer och matservering. Kvällens konferencier är Carolina Norén, programledare för radions Svensktoppen.

Sättralundsfesten har vuxit med åren och lockar numera cirka 300 personer.

– Det är så många olika typer av människor som kommer, det är verkligen en blandning av folk, med barn och äldre, folk från Stockhom och härifrån, säger Siv Fohlin.

Det är så hon vill att det ska vara.

– Det är så jag minns logdanserna när jag var liten. Alla var där.

Mer läsning

Annons