Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Fortsätt nominera kandidater till NT:s kulturstipendium

Blir det teater, musik eller kanske dans den här gången?
Det finns fortfarande chans att nominera kandidater till NT:s kulturstipendium för unga kulturutövare.

Annons

Erica Lövström Falkenström fick Norrtelje Tidnings kulturstipendium i januari år. Nu är det dags att nominera kandidater till årets pris.

"Jag vågade inte hoppas på det här."Erica Lövström Falkenström, som siktar på en karriär som fotograf, blev glatt överraskad när hon fick beskedet att hon kammat hem Norrtelje Tidnings kulturstipendium i januari.

Ett pris hon fick i knivskarp konkurrens med tenorsaxofonisten Lovisa Parszyk och dansaren Cornelia Eriksson Burman.

Föreslå kandidater

Nu är det dags att nominera kandidater till årets stipendium, som består av 5000 kronor och ett diplom.

Stipendiet vänder sig till unga kulturutövare, som är bosatta i Norrtälje kommun, är mellan 15 och 20 år och har visat prov på utveckling inom sitt område. Det är bara att skicka in förslag på kandidater inom alla genrer av kultur. Det är också fritt fram att nominera fler än en kandidat.

Tre personer väljs sedan ut som slutkandidater och presenteras i Norrtelje Tidning. Vinnaren utses av läsarnas röster i kombination med en jury.

Årets stipendium är det sjunde sedan starten. Genom åren har det delats ut till utövare inom flera olika kulturyttringar.

Olika genrer

Första året gick det till konststudenten Johan Fors från Herräng. Året därpå gick priset till oboisten Matilda Kvarnfors från Roslagsbro.

Andra mottagare av stipendiet är dansaren Jenny Persson, Norrtälje, musikstudenten Liv Fridén, Rö och nycirkusartisten Jack Strömberg, som bor i Norrtälje.

När Erica Lövström Falkenström fick priset i januari i år skrev juryn i sin motivering att hon får stipendiet för "en helhjärtad satsning på att fånga ögonblicket och utforska fotograferandets möjligheter.”

"Jag är jätteglad, det känns jätteroligt", sade hon när hon fick beskedet.

Stipendiepengarna räknade hon med att använda till kamerautrustning. Hon berättade också att hon sedan hon börjat på fotolinjen på Kungstensgymnasiet i Stockholm hade utvecklat sitt fotograferande.

"Jag har fått ett nytt sätt att se på bilder, och hittat nya perspektiv. Och att man inte alltid behöver följa reglerna, att man kan vara påhittig", sade hon.

Utövare av foto, nycirkus, dans, musik och bildkonst har fått stipendiet hittills. Frågan är vem det blir som tar hem priset i år.

Skicka in ditt förslag, med en motivering, till Norrtelje Tidning, "kulturstipendium", 761 84 Norrtälje eller mejla till [email protected]

Senast 7 december vill vi ha ditt förslag.

NT:s kulturstipendium

Stipendiet är på 5 000 kronor och går till en kulturutövare som under 2016 fyller minst 15 år och högst 20 år och som har visat prov på utveckling inom sitt område.

Kandidaterna ska vara bosatta i Norrtälje kommun, men kan studera på annan ort.

Skicka ditt förslag till Norrtelje Tidning, "kulturstipendium", 761 84 Norrtälje eller mejla till [email protected] senast den 7 december 2016.

Nomineringarna ska innehålla kandidatens namn, adress, telefonnummer, födelsedata och meriter samt namn och telefonnummer till den som nominerar.

Tre kandidater kommer sedan att presenteras i NT. Vinnaren utses i början av januari.

Mer läsning

Annons