Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Countrystjärnan Ellen Sundberg sjunger in sommaren i Skebobruk

Den jämtländska sångerskan Ellen Sundberg har gjort kometkarriär med sitt säregna och medryckande sound. Nu är hon först ut på scen när Skebopuben inleder sin sommarsäsong.
– Det ska bli väldigt kul att komma tillbaka till Skebo, säger Ellen Sundberg.

Annons

Ellen Sundberg kommer till Skebo lördag den 3 juni.

Nu på lördag den 3 juni startar sommarprogrammet på puben i Skebobruk, då Ellen Sundberg kommer tillbaka till den scen hon stått på vid flera tidigare tillfällen.

Första gången var det som förartist till Doug Segers sommaren 2014, därefter har hon också haft helt egna spelningar. Och nu är det snart dags igen, något som Ellen Sundberg ser fram emot.

– Det är många saker som gör att jag gillar att spela där, det är en bra scen att spela livemusik på och det brukar vara en bra stämning i lokalen. Så ligger ju Skebopuben så fint till också, säger Ellen Sundberg.

Cigarette secrets

Med sig har Ellen Sundberg – som både sjunger och spelar gitarr – resten av bandet som består av Emil Karlsson på trummor, Robin Lindqvist på bas och nytillskottet Markus Eriksson på klaviatur.

– Jag kommer att spela både gamla och nya låtar från mina tre skivor. Det kommer också att bli ett lite nytt sound eftersom vi denna gången har med oss vår nya medlem på klaviatur, säger Ellen Sundberg.

Läs mer: Sommarmusik från när och fjärran i Skebo

På kort tid har Ellen Sundberg gjort sig ett namn inom svenskt musikliv och karriären går spikrakt uppåt just nu. Hennes senaste platta Cigarette secrets som kom i fjol har lovordats i pressen för sitt avväpnande och medryckande tilltal och Ellen Sundbergs säregna och samtidigt självklara röst. Genremässigt kan skivan beskrivas som en blandning av americana, country och pop.

– Den är mer direkt än mina förra skivor och är mer lättillgänglig, säger Ellen Sundberg.

Komponerar i Bjärme

Hon skriver sina låtar själv, gärna uppe i hemtraktens Bjärme, där hon kan finna det lugn och den ro som krävs. Ellen Sundberg börjar med ackorden och musiken och lägger därefter på text.

– När jag är i Bjärme mellan spelningarna så vet jag att jag kan ägna mig helt åt att skriva låtar och känna att jag har gott om tid. Då har jag inget inbokat, så jag kan slappna av helt och hållet, och har inte tider att passa som gör mig stressad, säger Ellen Sundberg.

Nästa skiva kommer senare i år, någon gång under hösten eller vintern, berättar Ellen Sundberg.

– Det blir en skiva där jag gör mina egna tolkningar av Kjell Höglunds låtar. Han har ett så speciellt uttryck. Jag har också länge fått höra att jag borde göra en skiva på svenska, så nu kommer man snart att kunna höra det. Det blir nio Kjell Höglund-låtar, både mer kända låtar som Genesarets sjö men också mindre kända låtar, säger Ellen Sundberg.

Fakta: Ellen Sundberg

24-åriga Ellen Sundberg kommer från den jämtländska byn Bjärme, som för övrigt även var poeten Bodil Malmstens hembygd.

I Östersundsposten berättade Bodil Malmsten personligt om hennes och Ellen Sundbergs speciella förhållande till hembygden och varför kulturen frodas i denna mylla: "För att det är så vackert där att någon måste förvalta det sköna och sprida det, och det uppdraget har Ellen och jag fått av en högre makt."

Ellen Sundbergs debutalbum Black raven kom 2013. Album nummer två, White smoke and pines (2015), producerades av Israel Nash och spelades in i hans hemmastudio i Hill country i närheten av Austin, Texas.

I fjol kom det senaste album Cigarette secrets, som spelades in i legendariska Dreamland studios i Woodstock, New York.

Annons