Annons
Vidare till norrteljetidning.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Kryss för Rimbo trots spelövertag

Dålig skärpa gav bara en poäng i seriepremiären.

Rimbo borde ha vunnit borta mot Hässelby i säsongspremiären. Över 90 minuter var laget bättre än stockholmarna.

Kajsa Sund och Sofie Strandberg störde Hässelby-försvaret gång på gång. Emmali Nordengrim och Sarah Lindberg styrde det centrala mittfältet.  Och längs kanterna oroade Johanna Möller och My Magnusson, Möller understödd av offensiva ytterbacken Sandra Carlsson som hade många fina rajder längs högerkanten.

Just längs högerkanten skapade Rimbo en av de första målchanserna i första. Sarah Lindberg passade fint fram Johanna Möller som sånär fick in inlägget till Sofie Strandberg.

Än vassare var Kajsa Sunds nick strax innan halvtidsvisslan, men nicken hamnade relativt mitt på Hässelbys målvakt.

I början av andra halvlek var det mest ställningskrig tills Kajsa Sund och Johanna Möller bytte plats. Sund skapade många fina lägen genom att vandra in från sin högerkant eller genom inspel.

Men när Rimbo väl kom igenom saknades skärpan och bollarna missade oftast mål. Närmast var Johanna Möller som efter drygt 70 minuters spel blev fri men Hässelbys målvakt kom ut och avvärjde till hörna.

– Man hade hoppats på ett mål, men det var lite oskärpa. Vi skapade lägen för ett mål, men hade inte samma flyt som vi haft i träningsmatcherna, säger tränare Patric Simonsson.

– Man får ändå vara nöjd med en poäng. Det är premiär och lite nerver. Nu ska det bli skönt att komma hem till Arkadien och möta Kallhäll på lördag.

Även en besviken Kajsa Sund blickade fram emot matchen mot Kallhäll.

– Jättesynd, vi förtjänade tre poäng. Vi skapar massor av lägen, men det går inte hela vägen. Jag tror att det skulle lossna för oss offensivt om vi bara får in ett mål.

– Men nu är premiären över, det släpper mot Kallhäll. Då tänker jag göra mål.

Division 2 dam

Hässelby-Rimbo 0-0

Rimbos startelva (från vänster): Oliva Palmqvist – Catrin Wiklund (Egzona Breznica 72’), Josefin Bauer, Frida Noaksson, Sandra Carlsson – My Magnusson (Mikaela Björklund 62’), Sarah Lindberg, Emmali Nordengrim, Johanna Möller – Kajsa Sund, Sofie Strandberg.

Nästa match: Kallhäll hemma den 3 maj.