Annons
Vidare till norrteljetidning.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Krogen stänger på s/s Norrtelje

Utvecklingen av hamnområdet ställer till problem för s/s Norrtelje. 

Krogen på s/s Norrtelje stänger efter sommaren. Orsaken är att ångfartyget flyttas långt ut i Norrtälje hamn under tiden som kajen ska byggas om. Båten måste hitta en tillfällig placering i höst när kajen ska förstärkas, ett arbete som beräknas ta allt från nio månader upp till två år.

Första alternativet, att lägga fartyget intill Societetsparken på andra sidan hamnbassängen, sprack.

– Där är det för grunt, säger Dag Nordström, ordförande i stiftelsen s/s Norrtelje som äger fartyget.

Lösningen blir en flytt några hundra meter österut, längst ut på hamnplan. Då vill inte krögaren Tomas Pettersson vara med.

– Det finns ingen chans att bedriva affärer där ute. Det är för långt från stadskärnan, säger han.

Tomas Pettersson tog över restaurangen för tre år sedan och har trivts. Men avslutningen är trist.

– Hade jag känt till flytten hade jag aldrig mönstrat på båten. Det blir brakförlust, ingen lär vilja köpa krogrörelsen, säger han.

Pettersson stänger restaurangen 31 augusti. Vad som händer sedan är oklart. Risken finns att båten står tom framöver, men det är något ägarstiftelsen vill undvika.

– Vi söker nya lösningar. Vi är beroende av hyresintäkter från krogen för att kunna underhålla båten, säger Dag Nordström.