Annons
Vidare till norrteljetidning.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Krogen på Högmarsö tillbaka i ny regi till sommaren – här är nya krögarparet

Den populära skärgårdskrogen på Högmarsö är tillbaka – nu i ny regi och med nytt namn. Klara Möller Norén och Tomas Diederichsen kommer att driva Restaurang Varvet som öppnar redan till sommaren.
– Det kommer bli jättespännande, säger Klara Möller Norén.

Förra sommaren var Högmarsö krog stängt, nu har nya ägare tagit över krogen som öppnar till sommaren.

– Planen är att vi ska öppna till midsommar, säger Klara Möller Norén.

Det nya krögarparet har stark koppling till Roslagen och Högmarsö. Klaras pappa, Hasse Möller, äger nämligen varvet på ön.

– Det blir en riktig familjebusiness. Jag och Tomas gör det ihop som ett sommarprojekt. När det öppnades en lucka blev det en naturlig övergång för oss att ta över. Det är tankar vi haft till och från, att starta något eget tillsammans, säger hon.

Paret bor och är verksamma i Stockholm. Tomas Diederichsen har bland annat vunnit Årets kock 2011 och är i dag kökschef på Restaurang Tegelbacken. Klara Möller Norén jobbar på en contentbyrå, hon har även krogvana sedan tidigare.

Hur blir den nya krogen?

– God mat, lite klassisk skärgårdsmat men med en modern tvist på det, säger Klara Möller Norén.

– Det ska finnas något för alla. Det ska vara igenkännande, men vi vill ändå utveckla skärgårdsmaten lite, säger Tomas Diederichsen.

Enligt paret kommer det att bli lite småförändringar – men gästerna kommer känna igen sig.

– Vi kommer att vilja sätta vår egen prägel, men de som gillar Högmarsö krog kommer att känna igen sig, säger Klara Möller Norén.

Tanken är att restaurangen ska vara öppen från midsommar fram till mitten av augusti. I framtiden kan det även bli aktuellt med öppettider vid speciella högtider även på vinterhalvåret.

– Vi är väldigt peppade på att vara med och utveckla den här delen av skärgården, säger Klara Möller Norén.