Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Kritik mot nedläggning av radiosändning

 
Val 2014
Visa alla artiklar

Kritiska röster har höjts mot beslutet att eventuellt sluta sända sammanträden i kommunfullmäktige i Radio Roslagen. Handikappföreningarna sällar sig till kritikerna.

Annons

Maud Sjöblom är styrelseordförande för Norrtälje funktionshindersföreningars samorganisation, NHS, som omfattar 19 handikappföreningar i Norrtälje kommun. På ett styrelsemöte nyligen togs frågan om radiosändningarna upp och flera var kritiska.

– Det var upprört utöver det vanliga, säger Maud Sjöblom.

– Jag vet att det är många som lyssnar på fullmäktigesändningarna.

Hon har skickat e-post om frågan till kommunfullmäktiges ordförande Nils Matsson och menar att hon blivit oförskämt bemött.

– Jag fick inte ett svar utan frågan: vet du hur många som lyssnar. Det spelar ingen roll hur många utan det handlar om varför det ska stängas ned. Det är konstigt inför ett val att man drar ned för dem som redan är svaga.

Att fullmäktige kommer att kunna följas via webben är inte ett alternativ för alla, menar Maud Sjöblom. Hans Andersson (FP), som är ordförande för handikapp- och pensionärsråden i kommunen har bett att få ett möte med Nils Matsson och fullmäktiges presidium.

– Jag kommer att kalla till ett möte. Det blir med kommundirektören, presidiet och gruppledarna i kommunfullmäktige. Vi får se vad det mynnar ut i, säger Nils Matsson till NT.