Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Kräver svar från kommunen

Skolinspektionen vill ha svar på 15 punkter om vad kommunen gjort i ett mobbningsärende.

Annons

Den 22/11 skrev NT om hur föräldrarna Malin och Robert anmält Parkskolan till Skolinspektionen eftersom föräldrarna inte ansett att skolan agerat för att få slut på mobbningen mot deras barn.

I artikeln beskrev de att deras dotter blivit kallad ful och fet och att sonen också blivit slagen, men att rektorn inte ansett att det är mobbning. Dessutom är föräldrarna kritiska mot att skolan inte ska ha skrivit någon tillbudsrapport vid två incidenter där dottern skadade sig under skoltid.

Parkskolans ledning har sagt till NT att skolan inte gjort något fel. Nu vill Skolinspektionen att Norrtälje kommun, som är huvudman för Parkskolan, ska redovisa vad de gjort i ärendet.

Skolinspektionen vill ha svar på 15 punkter, bland annat om kommunen anser att dottern utsatts för kränkande behandling och om personal i så fall fått reda på det.

Kommunen ska också senast den 17 januari svara på hur de bedömer skolans åtgärder samt om skolan brustit i information till hemmet vid de två tillfällena då dottern skadade sig.

Om personalen på en skola får kännedom om mobbning ska de anmäla till rektorn som i sin tur ska anmäla till huvudmannen.