Annons
Vidare till norrteljetidning.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Krav på normalspårig järnväg till Norrtälje

Bygg normalspårig järnväg från Täby Centrum till Arlanda respektive Rimbo och Norrtälje. Det kravet kommer från Arne Wallrén och Peter Löwlund, som skrivit till Norrtälje och de fem övriga nordostkommunerna i ärendet.

– Smalspåret har nått vägs ände. Det är bättre att satsa på bredare spår, då kan vi koppla ihop trafiken i Stockholms norra delar med pendeltåg och SJ:s spår till Uppsala, säger Arne Wallrén.

Han är medlem i Miljöpartiet i Stockholm, ordförande i Bevara Slussen, aktiv i Svenska järnvägsklubben och har ett förflutet i föreningen Rädda Roslagsbanan.

– Utbyggda spår i nordostsektorn minskar utsläppen och förstärker trafikkapaciteten, säger Arne Wallrén.

Enligt förslaget behålls smalspåriga Roslagsbanan till Österskär och Näsby Park medan sträckan till Kårsta konverteras till normalspår och förlängs till Rimbo och Norrtälje. En vidare förlängning till Kapellskär ingår också i förslaget.