Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Kraftig prisuppgång på villor

Bostadspriserna fortsätter att stiga i Norrtälje kommun. Villapriserna ökar mest, åtta procent den senaste tremånadersperioden enligt Mäklarstatistik.

Annons

Även bostadsrätterna blir dyrare. Men här är ökningen något blygsammare, plus två procent. Utvecklingen i Norrtälje följer rikstrenden. Under våren har bostadsmarknaden präglats av en stabil prisuppgång. Både villor och bostadsrätter i landet har stigit med fyra procent den senaste tremånadersperioden (mars-maj).

Trots stigande priser har Norrtälje kommun fortfarande de billigaste villorna i Stockholms län. Snittpriset för en villa är nära 2,2 miljoner kronor. Snitten för länet och riket är 4,4 respektive 2,5 miljoner kronor.

Drygt 500 fritidshus i Norrtälje kommun har bytt ägare sedan förra våren, enligt Mäklarstatistiik. Försäljningarna har gett prisökningar på två procent, vilket är något under rikssnittet på tre procent.