Annons
Vidare till norrteljetidning.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Korneliussen skadad i krasch 

Rospiggarnas stjärna missar tisdagskvällens bortamöte med Dackarna i Målilla.

Mads Korneliussen, nybliven dansk lag-världsmästare och succéman i årets Rospiggarna, missar tisdagskvällens match mot Dackarna i elitseriens sista omgång. 

Korneliussen kraschade när hans Leicester mötte Wolverjhampton i England i kväll.

Bland annat har han ådragit sig en hjärnskakning, enligt Rospiggarnas lagledare Mikael Teurnberg.

- Mads ringde från omklädningsrummet och sa att han inte kan åka i morgon. Dels har han rejält ont i handleden, dels har han fått en lättare hjärnskakning och med huvudskador ska man vara försiktig, säger Teurnberg.

Korneliussens frånvaro innebär att Rospiggarna kommer att köra riders replacement (de andra förarna delar på danskens heat) i det viktiga mötet med Dackarna.

I sista omgången av elitserien, som alltså körs tisdag kväll, avgörs det om Rospiggarna tar en direktplats i semifinal, eller om laget tvingas till kvartsfinal. 

Det är för tillfället fördel Piraterna (på andraplats efter Vetlanda i tabellen) när det gäller jakten på direktsemi. Men mycket kan hända.

- Om vi vinner med mer än åtta poäng och tar bonuspoängen måste Piraterna vinna med mer än 20 poäng över Indianerna för att hålla oss bakom sig. Vi har absolut chansen, säger Teurnberg.

- Jag hoppas verkligen vi tar oss till semi direkt, för det kommer bli väldigt tuffa kvartsfinaler.

POVE PERSSON

Lagen

Dackarna

1. Nicki Pedersen

2. Joonas Kylmäkorpi

3. Michael Jepsen Jensen

4. Alexandr Loktaev

5. Krzysztof Buczkowski

6. Dennis Andersson

7. Victor Palovaara

Rospiggarna

1. Andreas Jonsson

2. Maciej Janowski

3. Kim Nilsson

4. Timo Lahti

5. Mads Korneliussen R/R

6. Chris Harris

7. Jonas Davidsson