Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Korneliussen kör mot Ikaros Smederna

I kväll möter Rospiggarna Ikaros Smederna i en uppskjuten match från omgång 5. När nya matchdatumet spikades såg Rospiggarna ut att få klara sig utan Mads Korneliussen, men efter hårt jobb av Rospiggarns lagledare Mikael Teurnberg är dansken med och kör.

Annons

Anledningen till osäkerheten kring Korneliussen är att hans danska lag Region Varde också har match under onsdagskvällen . Men Teurnbergs idoga slit gav resultat.

– Mads åker för oss mot Smederna. Jag har jobbat väldigt hårt i flera veckor för att få loss Mads från matchen i Danmark, säger Mikael Teurnberg.

– Det betyder jättemycket för oss att han är med. Mads är vår poängmässigt bästa förare och har inte tappat många poäng i Parken.

Smederna har på sju matcher vunnit fyra och förlorat tre. För en vecka sedan åkte laget på en riktig käftsmäll då Vargarna vann i Norrköping med 60–30.

– Det var väl den klassiska skitmatchen för året. Så dåliga är vi absolut inte, säger Smedernas lagledare Stefan Jarl.

Mot Rospiggarna tvingas Smederna klara sig utan Grigorij Laguta (skadad) och Mikkel Michelsen (ligamatch i Danmark). Den senare ersätts av Linus Eklöf medan det blir riders replacement i stället för Laguta.

– Nyckeln för oss blir att reserverna tar poäng, men det kommer bli stentufft.

Matchguide

Vad: Rospiggarna–Ikaros Smederna, uppskjuten match från omgång 5.

Var: Parken, Hallstavik.

När: Onsdag klockan 19.

NT-sporten tippar: 48–42.

NT-sporten är på plats och twittrar från matchen på twitter.com/NT_sporten.

Rospiggarna1. Andreas Jonsson.

2. Jonas Davidsson.

3. Mads Korneliussen.

4. Timo Lahti.

5. Andzejs Lebedevs.

6. Chris Harris.

7. Kim Nilsson.

Ikaros Smederna.1. Oliver Berntzon.

2. Grigorij Laguta R/R.

3. Kenni Larsen.

4. Grzegorz Zengota.

5. Peter Karlsson.

6. Linus Eklöf.

7. Magnus Zetterström.