Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Körde på fel sida in i rondellen

Två bilar krockade vid södra infarten på torsdagsmorgonen. Förarna fördes till sjukhus. En av dem är misstänkt för rattfylleri.

Annons

Vid klockan 9 på torsdagsmorgonen krockade två personbilar i rondellen vid södra infarten i Norrtälje. En av bilarna körde i hög hastighet söderut på antingen Stockholmsvägen eller Västra vägen. Bilen körde sedan in i rondellen i fel riktining och körde rakt in i sidan på den andra bilen som kom från E18 i norrgående riktning.

Kollisionen var kraftfull och bägge bilarnas airbags utlöstes. Bilen som körde på fel sida i rondellen hamnade i diket, medan den andra kastades över en refug och in i en lyktstolpe. Lyktstolpen var nära att falla över en tredje bil som var på väg in i rondellen från öster.

Förarna i bilarna som krockade ska ha tagit sig ut ur bilarna av egen kraft. De fick åka med ambulans till Norrtälje sjukhus för kontroll. Den som blev påkörd, en man i 60-årsåldern, hade bröstsmärtor men ska inte ha blivit allvarligt skadad.

Den andre, en 54-årig man, fördes sedan med oklara skador i ambulanshelikopter till Karolinska universitetssjukhuset i Solna. Han är i nuläget misstänkt för rattfylleri. Han har med största sannolikhet även gjort sig skyldig till några trafikförseelser.

Polispatrullen på plats visste inte varför han körde in i mötande körfält men noterade att det måste ha gått väldigt fort på grund av skadorna på bilarna.