Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Körde i diket med stöldgods i bilen

På måndagsförmiddagen körde en bil av länsväg 280 söder om Edsbro. När polisen kom fram hade förare och passagerare lämnat platsen.

Annons

Vid en kontroll av bilen visade sig att den var svensk men att den hade estniska registreringsskyltar som stulits i Belgien. I bilen hittades även diverse gods. Bland annat en frimärkssamling. Den gick att härleda till ett fritidshus på Väddö där det varit inbrott senaste månaden. När polisen lämnade platsen och åkte norrut träffade de på onyktra och två lättklädda personer på vägen.

De kunde kopplas ihop med bilen, de hade bland annat bilnycklarna på sig, och togs med till stationen i Norrtälje för förhör. De anhölls under måndagskvällen. De är förutom att de är misstänkta för stöld alternativt häleri samt märkesförfalskning, även för våldsamt motstånd mot tjänsteman.

Motståndet stod den ene mannen för när han förstod att han skulle bli inlåst. De två är 36 och 41 år gamla.