Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Körde i 103 förbi skola

En bilist körde i 103 kilometer per timme förbi Viby friskola i Rimbo och i Älmsta blev två bilister av med sitt körkort.

Annons

Totalt gjorde polisen från Rimbo, Norrtälje, Hallstavik och trafikavdelningen 32 ingripanden när enheterna hade hastighetskontroller på olika ställen i kommunen under måndags- och tisdagsförmiddagarna.

Under en enda timme på måndagen då hastighetskontrollerna genomfördes på 77:an förbi Vibyskolan blev åtta personer rapporterade, varav en person körde 103 km/h på 50 väg.

-  Där är det många som kommer på låg inflygning från Arlandahållet. Vi får många samtal om att det är många som kör för fort där och 103 km/h är inte ens lagligt på 70-väg, säger Ann-Christine Sigfridsson från närpolisen i Rimbo. 

Föraren får förutom indraget körkort mellan två och sex månader, även ett bötesbelopp på 4 000 kronor.  Det är transportstyrelsen som avgör hur lång tid körkortet dras in.

På tisdagen genomfördes morgonkontrollen på 50-sträckan vid Älmsta industriområde. 

Där blev två bilförare av med körkortet och ytterligare 16 rapporterades för hastighetsöverträdelse.

Därefter genomfördes så kallad jaktstart på bland annat  E 18 söder om Norrtälje samt på 276:an och på vägen ut mot Kapellskär.

Det innebär, enligt Ann-Christine Sigfridsson, att polisen sitter i sina bilar läser av farten och sedan tar de upp jakten på eventuella fartsyndarne. 

- Det görs också med våra laserinstrument och är lika säkert, säger hon.

Det är en vanlig metod på motorvägar och där trafiken går fortare än inom tätbebyggt område.

På dessa vägar ertappades åtta bilister med för hårt tryck med foten på gaspedalen.

Totalt under måndag och tisdag rapporterades 32 hastighetsöverträdelser.