Annons
Vidare till norrteljetidning.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Köparen hyr Gula villan

Kommunen har sålt Gula villan och i köpekontraktet ingår att detaljplanen ändras, något som fastighetsavdelningen inte har mandat att fatta beslut om. Så tills vidare hyr köparen fastigheten av kommunen.

I köpekontraktet ingår en paragraf där kommunen lovar att ordna med en ny detaljplan för fastigheten senast 2016. Kontraktet är påskrivet av kommunens fastighetschef Peter Elenfalk. I dag får fastigheten inte användas till bostad utan endast till allmänt ändamål. Detaljplaner kan bara ändras genom politiska beslut i kommunstyrelsens arbetsutskott och något sådant beslut är inte aktuellt, enligt Kjell Jansson.

– Så köparen har att välja på att köpet går tillbaka eller att driva sin verksamhet utifrån gällande detaljplan, säger Kjell Jansson.

Så tills vidare hyr köparen Rolf Larsson fastigheten. Han äger företaget Plast och form, som säljer delar till vattenverk och tänker använda uthusen som lager. Gula villan har varit omdiskuterad en tid. Projektledarna för äventyrslandet Vilda Östern hadeidéer om att använda villan som lekhus för barn.

Hallstaviksnätverket hoppades att fastigheten skulle säljas till någon verksamhet som passar ihop med utomhusbadet intill och som kunde ge arbetstillfällen.

Norrtelje Tidning har sökt Peter Elenfalk.