Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Konsthallens chef slutar

Konsthallens chef Daniel Werkmäster slutar. I september blir han ny chef för Uppsala konstmuseum.

Annons

Daniel Werkmäster har utsetts till ny chef för Uppsala konstmuseum.

Det innebär att han lämnar jobbet som chef för Norrtälje konsthall och nya Norrtälje museum, som byggs vid Södra bergen.

– Det är en dubbel känsla. Det är väldigt roligt att jag har fått det här fina uppdraget, men det är med viss sorg jag lämnar Norrtälje, säger Daniel Werkmäster.

Han har varit chef för Norrtälje konsthall i tolv år och är ansvarig för uppbyggnaden av verksamheten i det nya kulturhuset, som ska rymma både konsthallen och det nya museet.

– Det är troligt att jag missar invigningen, men det mesta är redan planerat. Det arbetet är gjort, nu är det ett verkställande som väntar, säger han.

Daniel Werkmäster jobbar kvar till den 14 september och tillträder tjänsten som chef för Uppsala konstmuseum den 15 september.

Varför vill du byta jobb?

– Jag har varit i Norrtälje i tolv år. Det är visserligen en ny verksamhet på gång, men det är ett bra tillfälle att låta någon annan ta över.

Dessutom kommer Daniel Werkmäster från Uppsala och har en stark anknytning till staden.

– Jag har en stark känsla för Uppsala och Uppsala konstmuseum, säger han.

– Det är också en större institution, med mer personal, större budget och större möjligheter.

Vad tar du med dig från åren på Norrtälje konsthall?

– Att det finns en fantastisk verksamhet i konsthallen, med fin konst, en engagerad publik och ett kulturliv som är väldigt stimulerande.

– Alla diskussioner och samtal kring konsten är en erfarenhet jag tar med mig till Uppsala.