Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Kommunens krogupphandling överklagad

Miljonsatsningen på en ny restaurang i kommunhuset har hamnat i domstol. Företaget som tidigare drev kafé i fastigheten har överklagat kommunens upphandling av restauratör.

Annons

Norrtälje kommun har investerat 9,5 miljoner kronor i uppgraderingen av det tidigare kaféet till restaurang. Pengarna har gått till en stor utbyggnad, fler sittplatser och ett riktigt restaurangkök.

Men nya krögaren har inte kunnat ta över verksamheten som planerat. Orsaken är att Kommuncaféet ekonomisk förening, som drev det ombyggda kaféet till juni, kräver att upphandlingen görs om i ett överklagande till förvaltningsrätten.

Bridget Wedberg, styrelseledamot i Kommuncaféet, betonar att överklagandet inte är riktat mot den nya krögaren.

– Att bli utkonkurrerad tillhör spelets regler. Vår invändning är att kommunen aldrig gav oss en möjlighet att tävla om uppdraget, säger hon.

Kommunen fick in fyra anbud, enligt fastighetschef Peter Elenfalk.

– Kommuncaféet föll bort i den första kvalitetsgenomgången. Vi ansåg att de inte hade resurser för att driva ett restaurangkök, säger han.

Bridget Wedberg håller inte med utan hänvisar till ett samarbete med en välrenommerad krögare.

Den nya restaurangen ska ändå öppna i september via tillfälliga avtal i väntan på förvaltningsrättens beslut.