Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Kommunen vill stänga förskola i Rimbo

Det finns för många förskolor i Rimbo, enligt kommunen som vill stänga en, vilket upprör föräldrar.

Annons

Norrtälje kommun har sagt upp kontraktet med fastighetsägaren Riflex i Rimbo. Vid kommande årsskifte ska Vallby friskola vara ute ur lokalerna som byggdes speciellt för förskolans räkning. Förra veckan hade förvaltningen informationsmöte med föräldrarna.

– Bara dumheter att lägga ner. Det blir dyrare för samhället om ingen vill flytta hit. Man måste få människor att vilja bo här, säger Staffan Tjörnhammar, med sonen Sighten fyra år och dottern Katarina sju år.

– Att dagiset fanns här var en viktig del när vi bestämde oss för att flytta hit från Solna 2008. Om det här dagiset inte funnits då kan jag mycket väl tänka mig att vi skulle ha valt att bosätta oss någon annanstans i länet.

Man har inte heller tagit hänsyn till barnens bästa utan mera till osäkra befolkningsprognoser, enligt Staffan Tjörnhammar.

– De använder siffror och ett gammalt underlag som de inte verkar förstå, säger han

Jenny Lindahl som bott i området i tre år och som har ett av de 18 barn som är inskrivna på förskolan, är lika frustrerad.

– Var skolor och förskolor ligger är det första man tittar på när man ska flytta till en ort. Jag ville ha en liten och nära kommunal förskola. Nu tvingas vi till den jättestora Skarsjö förskola, säger hon.

Den 23 februari ska nämnden ha möte i frågan.