Annons
Vidare till norrteljetidning.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Kommunen vill ha kvar Herräng Dance Camp – hur är oklart: " Vi ska reda ut det"

Norrtälje kommun och ledningen för Herräng Dance Camp träffades nyligen för ett möte om lägrets framtid. Ännu är ingenting bestämt, men ett förslag är att danslägret på något sätt ska ta över Herrängs skola tillsammans med andra lokala föreningar.

Herräng Dance Camp ska även i fortsättningen arrangeras i Herrängs skola. Så långt är alla överens. Frågan är bara hur det ska gå till, nu när skolan är nedlagd och kommunen måste göra sig av med den. Herräng Dance Camp har inte råd att köpa och underhålla lokalerna.

Det är detta som danslägrets ledning och kommunens samhällsbyggnadsavdelning började diskutera i torsdags.

– Vi var inne på väldigt många varianter, och vilka som är rimliga ska vi reda ut till nästa möte. Vi resonerar kring möjligheter att ha kursverksamheter i lokalerna, hembygsföreningar och idrottsföreningar, säger Norrtälje kommuns samhällsbyggnadsdirektörTobias Arvidsson.

Han klargör också att kommunen hoppas få lokala intressenter tillfastigheten. Det öppnar för möjligheten att Herräng Dance Camp skulle kunna ta över lokalerna i samarbete med andra lokala föreningar.

– Jag ska inte föregripa politiska beslut, men det tycker jag låter som en bra idé, säger Tobias Arvidsson.

Frida Segerdahl är en av organisatörerna bakom Herräng Dance Camp. Hon spekulerar inte om några lösningar ännu.

– Det är en massa idéer som ligger på bordet. Diskussionerna har högt i tak, men ingen idé är lite starkare än de andra, säger Frida Segerdahl.

Vad önskar ni från danslägrets sida?

– Det specifika är att kunna använda skolan, den är ett hjärta i vår verksamhet. Målet med vår diskussion är att vi ska kunna nyttja lokalerna under sommaren, annars blir det svårt för oss att vara kvar i Herräng. 2017 har vi fått okej för, och vilka ägandeformer skolan har då vet vi inte, säger Frida Segerdahl.

Något datum för nästa möte mellan danslägret och kommunen, eller någon deadline för beslut är inte satt.

Herräng Dance Camp

Herräng Dance Camp har arrangerats i Herrängs skola sedan 1982, och är världens största läger för dansen lindy hop.

I juni beslutade Norrtälje kommun att lägga ner Herrängs skola. Kommunen har ingen användning för lokalerna och vill sälja dem, men Herräng Dance Camp har inte råd att köpa och underhålla dem.