Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Kommunen slipper åtal för avloppsläcka

3 000 kubikmeter orenat avloppsvatten rann ut i Norrtäljeviken.

Annons

Norrtälje kommun slipper åtal för händelsen förra våren då 3 000 kubikmeter orenat avloppsvatten rann ut i Norrtäljeviken under en månad.

Elkabeln som försörjde en mindre pumpstation i Gransäter grävdes av vilket gjorde att pumpen slutade fungera och avloppsvattnet rann ut i viken i stället för att pumpas vidare till Lindholmens reningsverk.

Inget larm gick hos entreprenören Veolia vatten när strömmen bröts. Men entreprenören borde ha kunnat upptäcka felet på sina övervakningsskärmar.

När NT skrev om händelsen i april uppgav kommunen att man ställt krav på Veolia vatten att se till att liknande händelser inte skulle ske.

Nu har åklagaren beslutat att inte starta någon förundersökning, eftersom det inte handlar om något straffbart slarv, uppger P4 Uppland. Norrtälje kommun kan dock tvingas betala en miljösanktionsavgift för läckan.