Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Kommunen måste ta sitt ansvar för museet

Tack alla ni fantastiska människor som lagt ner så mycket av er tid och energi så att Roslagsmuseet och dess engelska park blivit ett uppskattat utflyktsmål i sommar.

Annons

Många turister, sommargäster och Norrtäljebor har, tack vare er, upptäckt denna oas mitt i staden, inte minst under de många heta julidagarna då parken gav skugga under lövträden och svala vindpustar från ån.

Nu är kaféet stängt för säsongen men vi fortsätter att, i möjligaste mån, sköta om parken så att alla kan känna sig välkomna in. Kanske med en lunchlåda eller en kaffekorg eller bara för att njuta en stund av stillheten och tystnaden.

Tyvärr räcker våra frivilliga ansträngningar inte till att också renovera och vidareutveckla museet och dess byggnader. Till det krävs att kommunen tar sitt ansvar och håller de löften man en gång gav men glömde bort när vår moderata ledning fick bestämma. Så förhoppningsvis väljer vi nu en annan majoritet som har större intresse för historia, kultur och miljö.

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel