Annons
Vidare till norrteljetidning.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Kommunen lånar ut 295 miljoner till Västra vägen nästa år

Kommunen är beredd att ställa upp med 295 miljoner kronor för att få igång bygget av Västra vägen redan nästa år.

Ett avtal om frskottering av pengarna har just passerat kommunstyrelsen och r p vg till fullmktige. Avtalet ska ocks godknnas av lnsstyrelsen och regeringen.

Den del av Vstra vgen, som vgverket ansvarar fr, r kostnadsberknad till 302 miljoner kronor. Kommunen har redan tidigare frskotterat 7,5 miljoner, pengar som anvnts till att ta fram en arbetsplan fr bygget.

Om bygget av vgen kommer i gng innebr det att kommunen betalar fakturorna allteftersom de lmnas in. Nr vgverket sedan under perioden 2016-2019 fr sina nya anslag kan vgverket i sin tur erstta kommunen fr kostnaderna.

De 295 miljonerna r ett preliminrt belopp, om den slutliga byggkostnaden blir hgre ska kommunen st ven fr de utgifterna.

Tyvrr r branschen het just nu s det kommer definitivt inte bli billigare n 295 miljoner att bygga, sger kommunalrdet Kjell Jansson (m).

Kommunen lnar upp pengar fr att klara frskotteringen. Samtidigt ska kommunen storsatsa p utbyggnaden av det kommunala va-ntet och dessutom behvs nya frskolor.

Det kan innebra att andra saker fr st tillbaka.

Ann Sjblom

[email protected]