Annons
Vidare till norrteljetidning.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Kommunen laddar för snökaos i vinter

Bättre information, ett antal maskinbyten och speciella ”städdagar”. Norrtälje kommun och Green Landscaping gör sig redo för snöoväder.

Förra årets stora snökaos har fått kommunen att agera. Tillsammans med Green Landscaping, huvudentreprenör för snöröjning har man gjort upp en plan som ska leda till förbättring.

– Förra vintern fanns det brister i vårt utförande som vi nu har sett över, samtidigt som kommunen har förbättrat underlaget. Så förutsättningarna är klart bättre i år, säger Jakob Körner, platschef för Green Landscaping.

Bland annat hade man problem med parkerade bilar i Grossgärdet, där det inte gick att komma åt snödrivor. Därför inför man nu ”städdagar” på prov i området. Med parkeringsförbud vid ett tillfälle i veckan, för att på så sätt få bort snön.

Något annat som ska förbättras är kommunikationen mellan kommunen och entreprenören.

– Nu har vi jobbat tillsammans ett år. Kommunikationen kommer att bli bättre, det är tydligare vem som är ansvarig över vad, säger Jesper Friberg, ansvarig för driftfrågor på kommunen.

Gällande information till allmänheten ska man bland annat göra ett informationsblad och även ha en webbkarta där man kan se standarden på sin egen gata.

– Nu är vi redo för snökaos. Målet är att medborgarna ska tänka ”vad mycket bättre det blev i år”, säger Jakob Körner.