Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Kommunen gjorde fel gällande Kläppen

Kommunen gjorde fel när den sa upp hyresavtalet för stugan på Kläppen. Det beslutar hyresnämnden, som ger Roslagens naturskyddsförening rätt att arrendera stugan i ytterligare fem år.

Annons

Naturskyddsföreningen och Norrtälje kommun har tvistat om tillträdet till stugan på Kläppen, längst ut i Söderarms skärgård, sedan kommunen sa upp hyresavtalet i slutet av 2011. Nu slår hyresnämnden fast att uppsägningen inte gick rätt till. En invändning är att föreningen aldrig upplystes om möjligheten att överklaga kommunens beslut.

– Pinsamt för kommunen men glädjande för oss. Nu kan vi börja på ny kula och planera för ungdomsläger och andra verksamheter på ön, säger Per Bengtson, ordförande i Roslagens naturskyddsförening.

Föreningen, som har 1 700 medlemmar, har arrenderat stugan av Norrtälje kommun sedan 1988.

– Vi kan tänka oss att bredda verksamheten och upplåta stugan till fler föreningar, säger Bengtson.

Kommunen sa upp avtalet med föreningen för att den egna personalen skulle få hyra stugan för rekreation. Nu dröjer den möjligheten till tidigast 2019. I stället tvingas kommunen ta bort hänglåset som nyligen sattes upp på stugans dörr.

– Har vi gjort fel får vi stå för det, säger Tommie Eriksson, biträdande kommundirektör.