Annons
Vidare till norrteljetidning.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Kommunen avvisar miljonkrav i giftbråk

Norrtälje kommun och Talgoxens Bygg och Förvaltning AB fortsätter att tvista om vem som ska betala saneringen av ett bostadsområde i Tomta söder om Grisslehamn.

Byggföretaget har stämt Norrtälje kommun på 5,1 miljoner kronor. Men nu tillbakavisar kommunen, via sitt juridiska ombud, stora delar av kraven. Bostäderna byggdes 2005 men i efterhand upptäcktes att marken, som tidigare hyst ett sågverk, var förorenad.

Efter flera vändor i domstol slog Svea hovrätt fast att Norrtälje kommun gjorde fel när den antog detaljplanen utan att först utreda misstänkta föroreningar. Domen vann laga kraft i januari i år, varpå Talgoxens Bygg och Förvaltning begärde att kommunen skulle betala fem miljoner kronor i skadestånd.

När ingenting hände valde bolaget att lämna in en stämningsansökan till Norrtälje tingsrätt där giftbråket nu rullar vidare.