Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Kommunchef svarar på kritik om Bålbro

Fastighetschefen Peter Elenfalk fick en hel del kritik på ett möte om skolans framtid i onsdags. – Det som framkommit präglas inte av seriositet, säger han till NT.

Annons

På det möte som föräldragruppen på Bålbroskolan sammankallade till i onsdags kväll förde flera föräldrar fram att de inte fått tillräckligt med bevis för att läget är så akut att skolan måste evakueras efter sommaren. När NT tar upp saken med Peter Elenfalk säger han att han inte fått några frågor om detta.

Föräldrar vill ha bevis för att taket är i så dåligt skick. Vad är det som gör att läget är så akut?

– Vi behöver inte fler bevis för att skolbyggnaden är i dåligt skick. Vi gör inte detta för att det är roligt. Någon måste ta ansvar, säger han och hänvisar till den besiktning som gjordes i november som pekar på att taket med åtgärder bara kunde klara vintersäsongen som var.

Att det skulle gå att stötta taket under tiden en ny skola byggs avfärdar han som svårt att genomföra.

– Då måste man gå in i väggarna och se om det går att trygga stommen. Då riskerar mögelsporerna att spridas.

– Med all respekt för att man vill ha sin barn kvar i Bålbroskolan så måste vi klara säkerheten med marginal, säger han.

Om en dryg vecka ska fastighetsavdelningen lägga fram ett förslag om evakuering, som de samverkande parterna på Bålbroskolan sedan får ta ställning till.