Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Kommunchef åtalad för mutbrott

En av sex personer som åtalas för att ha tagit emot mutor av byggföretag.

Annons

I fjol anställdes Helén Lott som avdelningschef för Norrtälje kommuns gatu- och parkavdelning. Nu åtalas hon tillsammas med fem andra för mutbrott i den så kallade PEAB-härvan i Falu kommun, skriver SVT Gävledala.

Hon och tre andra tjänstemän åtalas för mutbrott, vilket innebär att de tagit emot middagar, sprit, hockeybiljetter med mera från byggföretaget Peab. Tidigare i år dömdes Falu kommun att betala sju miljoner kronor för att ha brutit mot lagen om offentlig upphandling av förvaltningsrätten.

Efter att skandalen blivit offentlig fick Helén Lott sparken från Falu kommun, men fick nytt jobb i Norrtälje kommun. Per Nordenstam som är kommundirektör i Norrtälje kommun har inte satt sig in i åtalet.

– Innan jag anställde henne gjorde jag en grundlig research och såg att det fanns ett hot om att det här skulle kunna ske. Om det hon har sagt till mig överensstämmer med åtalet så förändrar det här ingenting.

Det här förändrar inte ditt förtroende för henne?

– Nej inte i nuläget.

För ett år sedan sa du till NT att det hon gjort inte var något uppseendeväckande. Står du fast vid det?

– Ja visst. Allt tyder på att åtalet är på gamla grunder. Det handlar om någon middag och visst, det är inte bra, men det finns grader i allvaret.

Förändras ditt förtroende om hon döms?

– Det förändrar ingenting som jag ser det.