Annons
Vidare till norrteljetidning.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Kommunbor går klappjakt på nätet

Förra året delade postens ombud ut 50 500 paket till hushållen i Norrtälje kommun under november och december. I år förväntas paketutlämningen öka ytterligare.

44 procent av svenskarna säger att de kommer göra sina julklappsinköp på nätet, enligt en undersökning från PostNord. Det är en ökning på 12 procent jämfört med 2012.

Och Norrtäljeborna hakar på trenden. Förra året tog hushållen i kommunen emot i snitt 1,8 paket under november och december. Det är högre en riksgenomsnittet som ligger på 1,5 paket.

Ica Supermarket Norrköp i Norrtälje är en av kommunens större postombud. Där har de också märkt att e-handeln ökar och just nu är det bråda dagar.

– Toppen är från nu fram till julafton. Det innebär en hel del jobb, men det är bara roligt, säger Tobias Larsson, butiksansvarig.

Fram till jul kommer varje vardag en lastbil full med paket som måste sorteras på hyllorna för att sedan hamna hos rätt kund.

– Det gäller att vara noggrann när man scannar in varorna, men hittills har det inte varit några problem, säger Jenny Lindberg som tvingas klämma sig fram mellan postvagnarna i paketrummet.

Hos Norrköp sker mellan 50 till 60 procent av paketutlämningen under december.

[email protected]