Annons
Vidare till norrteljetidning.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Kommer ROOP nu att göra V sällskap?

Det är bra att ROOP nu börjar våga ”skjuta till mer pengar” till skolan. Och det är bra att ROOP till och med börjar öppna för politiskt mod att justera kommunalskatten för att kommunen ska ha råd med en bättre skola.

Anmäl text- och faktafel

Kanske kan det innebära att ROOP äntligen håller med oss i Vänsterpartiet att skattenivån behöver återställas till 2007 års nivå för att vi ska ha råd med nödvändiga skolsatsningar, med bättre arbetsmiljö för barn, elever och personal samt med bättre elevhälsa och ökat lärande? När kommunfullmäktige i december 2018 antog budgeten för Norrtälje kommun hade ROOP nämligen inga egna förslag, och partiet yrkade inte heller bifall till våra förslag om mer pengar till skolan.

Kommer ROOP nu att göra Vänsterpartiet sällskap när vi vågar ”skjuta till mer pengar” till en kraftig förstärkning av grundpengen i grundskolan, till en minskning barngruppernas storlek i förskolan, till kvalitetshöjningar i fritidshemmen, till översyn och förstärkning av elevhälsovården, till sänkning av avgifterna till kulturskolan och breddning av kulturskolans verksamhet, samt till kommunal öppen förskola i Norrtälje, Rimbo, Hallstavik och Älmsta? Det kommer att visa sig under det närmaste halvåret när budgeten för 2020 diskuteras och beslutas.

Per Claesson (V), ledamot i kommunfullmäktige

Britt-Mari Bardon (V), ledamot i kommunfullmäktige

Christina Hamnö (V), ledamot i barn- och skolnämnden

Lars Dalquist Öhlén (V), ersättare i barn- och skolnämnden

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel