Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Kolla, här jagar björnen två älgar utanför Bräcke - fångas på film

Hussain Jan var i går på väg från Bräcke till Sollefteå när han trodde att han såg tre älgar. När han tog upp telefonen för att filma såg han att det bara var två älgar.
– Det är nästan svårt att tro att det hände i verkligheten. Det är en sådan där film man bara ser på Youtube, säger han.

Annons

Vid 18-tiden på måndagskvällen hade Hussain Jan från Ånge just passerat Nyhem, på väg mot Sollefteå. Han tyckte sig se älgar längre fram på raksträckan. Djur- och naturintresserad som han är plockade han upp mobilen för att filma.

– Att få en älg på bild är något väldigt fint för mig. Sedan kom jag närmare och såg att det var en björn och då zoomade jag in lite. Jag tänkte att shit, det är en björn. Jag ser en björn jaga två älgar. Just nu är jag fortfarande i chocktillstånd, säger han.

Fortsatte du bara att köra som om inget hade hänt efteråt?

– Ja, jag vågade absolut inte stanna efter vad jag hade sett, skrattar han.

Filmklippet har fått stor uppmärksamhet. I sociala medier, från tidningar, radio och tv. Hussain Jan tar det hela med ro, även om det varit en hektisk dag.

– Jag är en social kille och bryr mig inte så mycket om det. Jag svarar på frågor om jag har möjlighet, men jag hinner inte svara på alla.

Det var inte längesedan Hussain Jan befann sig i samma trakter för att hjälpa sin flickvän.

– För några veckor sedan fick hon motorstopp på exakt samma ställe. Hon blev stående där klockan ett på natten och fick vänta i en timme. När hon såg klippet blev hon lite chockad. "Tänk om björnen hade kommit då", sa hon.

Tror du att du kommer att uppleva något liknande igen?

– Nej, det tror jag inte. Jag har varit ute i skogen ganska mycket och aldrig upplevt något liknande. Jag tror inte att jag kommer att göra det heller, säger Hussain Jan.

Vi kan bara hålla med. Kolla in klippet på hans oförglömliga upplevelse i närheten av Nyhem.

---

Se också: Björnen sover... inte längre – kommer du ihåg de här björnmötena?

Andra björnmöten vi minns:

Här går björnen till attack – han svarar med ett galet vrål

Den uppretade björnen går till attack – Alexander filmar allt från bilen